Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Igazolás táborozáshoz

2009.06.09
A 37/2007. (VII. 23.) EüM-SZMM együttes rendelet szerint a táborozáshoz kiállított orvosi igazolásnak az alábbiakat kell tartalmaznia:
 

3. § (1) Szálláshelyen szervezett üdülésen, táborozáson (a továbbiakban együtt: táborozás) az a személy vehet részt, aki arra egészségileg alkalmas és azt a szervezett táborozás megkezdése előtt legfeljebb 4 nappal kiállított orvosi igazolással hitelt érdemlően igazolja.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában járványügyi szempontból egészségileg az a személy alkalmas, aki

a) a vizsgálat alkalmával semmilyen akut fertőző betegségben nem szenved,

b) tetű- és rühmentes, valamint

c) az életkorhoz kötött védőoltásokkal rendelkezik, és ezt a védőoltási könyv bemutatásával vagy más alkalmas módon igazolja.

(3) Ha a táborozásban részt vevő személy környezetében az orvosi vizsgálatot megelőző négy héten belül akut fertőző megbetegedés fordult elő, erről az orvost tájékoztatni kell, aki az egészségügyi alkalmasságról szóló igazolást ennek figyelembevételével állítja ki.

(4) Az egészségügyi alkalmasságról szóló igazolást a résztvevőnek a táborba történő megérkezésekor át kell adnia a szervezőnek. Az igazolást a táborozás ideje alatt a tábor helyszínén kell tartani.

 

Javaslatom az orvosi igazolás szövegéhez:

 

 

Orvosi igazolás
táborozáshoz
 

Igazolom, hogy nevezett(ek) egészségileg és járványügyi szempontból táborozásra alkalmas(ak).

  • akut fertőző betegségben nem szenved(nek)
  • tetű- és rühmentes(ek)
  • az életkorhoz kötött védőoltásokkal rendelkezik/rendelkeznek
  • a táborozásban részt vevő személy(ek) környezetében az orvosi vizsgálatot megelőző négy héten belül akut fertőző megbetegedés nem fordult elő
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.